BundesliigaBundesliiga on Saksan jalkapallon pääsarja. Vuodesta 1963-1964 alkaen pelattu sarja on maailman tuottoisin jalkapalloliiga niin omistajille kuin usein vedonlyöjillekin. Tämän varmistaa Euroopan suurimmat yleisöt – yli 43 000 katsojaa per ottelu. Yli 40 000 ottelukeskiarvoihin on päästy jo alkaen kaudesta 2008 – 2009 ja viime kauden lukemat 43,300 (2015-2016) olivat sarjan 4. parhaat. Kaikista ammattiurheilusarjoista vain NFL pääsee edelle.

Saksan Bundesliiga on ollut 90-luvulta lähtien Euroopan isojen futisliigojen (Valioliiga, Ranskan Ligue 1, La Liga ja Serie A) maalirikkain sarja, mistä veikkaajat tietenkin pitävät.

Ykkösbundesliigan lisäksi Saksan kakkosbundesliiga on myös suosittu veikkauskohde isoilla vedonvälittäjillä. Viime vuosina myös 3. Liiga on alkanut ilmestyä vetolistoille kun sekin on siirtynyt täysin ammattilaissarjaksi. Saksalainen jalkapalloilu antaa siis todella paljon katsojille ja sitä myöden myös vedonlyöjille.

Sarjajärjestelmä

Bundesliigaa pelataan elokuusta toukokuuhun 18 joukkueen voimin yleensä lauantaisin ja sunnuntaisin. Yhteensä 53-vuotisen historian aikana sarjassa on vieraillut 51 seuraa, joista menestyksekkäimpiä ovat olleet tällä hetkellä Bundesliigaa pelaavista joukkueista Bayern München (26 mestaruutta), Borussia Dortmund (8), Shalke 04 (7) ja Hamburger SV (6).

Kuten useimmissa suurissa eurooppalaisissa sarjoissa, myös Bundesliigassa pelataan kaksinkertainen sarja (kerran kaikkia vastaan kotona ja vieraissa) ja eniten pisteitä napsinut vie Victoria-pokaalin kotiin.

Kolme parasta seuraa lunastaa paikan Mestareiden Liigaan, neljäs saa paikan saman liigan karsintoihin, seuraavalle on luvassa paikka Eurooppa-liigan lohkovaiheeseen ja kuudenneksi sijoittunut joukkue pääsee myös Eurooppa-Liigan karsintoihin. Kaksi viimeistä putoaa suoraan kakkosbundesliigaan. Kolmanneksi viimeinen pelaa kakkosliigan kolmosta vastaan karsinnan sarjassa säilymisestä.

Edelliset mestarit

Jos on Juventus hallinnut Italian Serie A:ta, samaa voi sanoa Bayern Münchenista Bundesliigassa. Neljä edellistä kautta on päättynyt müncheniläisten voitonjuhliin. Näissä kolmessa Borussia Dortmund on ollut kakkossijalla. Borussia otti kaksi peräkkäistä mestaruutta kausina 2010 – 2011 ja 2011-2012.

Yhteensä 29 eri seuraa ovat voittaneet Bundesliigan mestaruuden ja 2000 luvulla Bayern Münchenin ja Borussia Dortmundin lisäksi mestaruuden ovat voittaneet VfL Wolfsburg (2008-2009), VfB Stuttgart (2006-2007) ja Werder Bremen (2003 – 2004).

1. Bundesliiga 2016 – 2017 – suurimmat suosikit

bayernBayern München on jälleen se suurin suosikki voittamaan Saksan Bundesliigan. Kaikki vedonlyöntisivustot ovat varsin yksimielisiä siitä että tämä joukkue tulee jälleen voittamaan Saksan mestaruuden. Pahimpina uhkina pidetään Borussia Dortmundia ja hyvin kauden aloittanutta RB Leipzigiä. Myös Bayern Leverkusenia pidetään jonkinmoisena haastajana, mutta todellakin vain haastajana. Mikäli Bayern pelaa omalla tasollaan, se vie tämän kauden mestaruuden.

Bundesliigassa pelaavat joukkueet: Bayern München, Borussia Dortmund, RB Leipzig, Bayern Leverkusen, Hertha Berlin, Borussia Mönchengladbach, 1. FC Köln, Hoffenheim, Eintracht Frankfurt, Mainz 05, SC Freiburg, Schalke 04, VfL Wolfsburg, Augsburg, Werder Bremen, Hamburger SV, Darmstadt 98 ja FC Ingolstadt.

Ja jos on Bayern München ylivoimainen ennakkosuosikki voittamaan mestaruuden, sitä on myös Robert Lewandowski maalintekopörssissä. Haastajina tälle maalisepolle ovat lähinnä Aubameyang, Modeste, Ibisevic, Hernandez, Müller, Robben ja muutama muu. Kauden kulku lopulta näyttää kuka näistä kruunataan Bundesliigan maalintekijäkuninkaaksi.

Vedonlyöntisaiteilla

Vedonlyöntisivustoilla ykkönen on brittifutis, mutta Saksa ei tule kaukana perässä Italian ja Espanjan kanssa. Jalkapallo on kuningaslaji vedonlyöntisivustoilla ja sen huomaa kaikesta. Ottelukohtaisia vetoja Bundesliigasta on todella paljon niin etukäteisvetoina kuin livevetoina ja näiden lisäksi pelaaja voi lyödä luonnollisesti vetoa myös mestareista tai vaikkapa putoajajoukkueista.

Suosittuja ovat myös erilaiset pelaajavedot ja kahden joukkueen väliset sijoitusvedot. Kannatta katsoa mitä kaikkea se oma suosikkivedonlyöntitoimisto oikein Bundesliigasta tarjoaa, valikoimaa nimittäin riittää todella paljon.

Leave a Reply