EURO 2016 lähetykset

EURO 2016 jalkapallokisat tullaan televisioimaan Yleisradion eli YLE:n puolesta. Suomessa kisat näkyvät pääosin YLE2-kanavalla, poikkeuksena ainoastaan alkusarjan viimeinen kierros jolloin lohkon joukkueet pelaavat ottelunsa samanaikaisesti. Tuolloin YLE TV2 lisäksi otteluita näyttää YLE Teema.

Yle Areena EURO 2016 lähetyksetVedonlyöjä pääsee siis seuraamaan intensiivisesti lähes kaikki futiksen EURO 2016 kisaottelut samanaikaisesti suorina lähetyksinä. Tämä mahdollistaa mainiosti myös vedonlyönnin livenä ja tuttuun tapaan futista voi myös katsoa YLE:n livestreamin avulla jos satut olemaan ottelun aikana liikenteessä. YLE Areena toimii mainiosti lähes millä vaan laitteella jossa on käyttöjärjestelmänä iOS, Android tai Windows.

Otteluita voi toki katsoa jälkilähetyksenä eikä välttämättä enää niitä VHS-nauhureita tai digiboksin nauhureita enää tarvita, sillä YLE Areenassa ottelut ovat katsottavissa ainakin kuukauden vielä kisojen jälkeen.

Ylen kisarupeama käsittää yhteensä 51 lähetystä ja lähetystunteja kertyy lähes 150 tuntia! Siinä onkin vedonlyöjälle melkoinen kisaurakka, toivottavasti on pakaralihakset kunnossa. Ottelut selostetaan radiossa Yle Puheen kanavalla.

Ennen otteluita ennakkopakettia puretaan YLEn kisastudioissa joita houstaavat Tapio Suominen, Riku Salminen, Niki Juusela ja Antti-Jussi Sipilä. Näissä tulee vielä usein viime hetken tietoja jotka kannattaa ottaa huomioon vedonlyönnissä ja live-vedonlyönnissä erityisesti. Otteluista selostavat tuttuun tapaan Matti Härkönen, Tero Karhu ja Hannu-Pekka Hänninen. Ruotsinkielisen selostuksen toteuttavat Christoffer Herberts, Antti Koivukangas, Kristian Karlsson ja Jonas Lindholm.

EURO 2016 live lähetykset mahdollistavat mainiosti kisojen seuraamisen alusta loppuun saakka. 10.6. alkavat jalkapallon EM-kisat tarjoavat kuukauden ajan todellista futistykitystä, jalkapalloa nähdään 1-4 ottelua per päivä siten että kuukauden jaksolla ei ole kuin kahdeksan ”vapaapäivää”. Tästä se alkaa, seuraa kisaohjelmaa ja pysy mukana!