La LigaLa Liga, eli Espanjan futiksen ykkössarja, on 25 000 katsojan ottelukeskiarvollaan yksi maailman suosituimmista ja seuratuimmista liigoista. Real Madridin, Barcelonan ja Atletico Madridin hallitsema sarja on myös UEFA:n rankingin ykkönen. La Liga eli Espanjan liiga tunnetaan myös The Primera Division ja La Liga Santander –nimillä.

La Ligaa on pelattu vuodesta 1929 ja sen seurat ovat olleet kautta aikain Euroopan suurimpia ja kovimpia seuroja. Tarkemmin sanottuna Valencia, Sevilla, Real Madrid, Barcelona ja Atlético Madrid ovat Euroopan cupien ja liigojen historian menestyksekkäimpiä seuroja La Ligasta. Sevilla on viime vuosina voittanut useasti Eurooppa-liigan ja vieläpä peräkkäisinä vuosina, Real Madrid on voittanut Mestarien liigan 11 kertaa, Barcelona 5 kertaa ja espanjalaisseuroilla on kakkostiloissakin mukava 11 finaalipaikan edustus.

Raharikkaiden seurojen vetovoima tuo Espanjan kentille suuren osan maailman huippupelaajista Leo Messin johdolla. Suuri osa maailman parhaista pelaajista pelaa juuri Espanjassa ja palkat ovat myös sen mukaisia. Suuri suosio ympäri maailman tarkoittaa myös sitä, että vedonlyöjille on tarjolla runsaasti kohteita ja jännitettävää läpi kauden.

Sarjajärjestelmä

La Ligan sarjajärjestelmä on tavanomainen, 20 joukkueen kahden kierroksen liiga. Syyskuusta kesäkuuhun pelattavan kauden aikana jokainen joukkue pelaa kaikkia muita joukkueita vastaan kerran kotonaan ja kerran vieraskentällä.

Voitosta saa 3 pistettä ja tasapelistä yhden. Kauden päätteeksi eniten pisteitä kerännyt voittaa. Kolme heikointa joukkuetta pudotetaan kakkosliigaan ja sen kolme parasta nostetaan La Ligaan.

Edelliset mestarit

La Ligassa on kautta aikojen ollut ainoastaan yhdeksän mestaria. Real Madridin ja Barcelonan ylivoimasta kertoo se, että nämä joukkueet ovat ottaneen yhteensä 56 mestaruutta ja 47 kakkossijaa. Real Madrid (32 voittoa, 23 kakkostilaa), Barcelona (24 voittoa ja 24 kakkostilaa). Tämä tilanne siis ennen kauden 2016 – 2017 alkua. Lukemat ovat hurjat, sillä La Ligaa on kuitenkin pelattu vasta vuodesta 1929 alkaen.

Atletico Madridin (10 voittoa ja 8 kakkostilaa) viimeisin voitto on vuodelta 2013-2014, Athletic Bilbao (8+7), Valencia (6+6), Real Sociedad (2+3), Deportivo La Coruna (1+5), Sevilla (1+4) ja Real Betis (1+0) ovat muut kahden parhaan joukkueen joukkoon päässeet joukkueet.
Kauteen 2016-2017 lähdettäessä hallitseva mestari on Barcelona.

La Liga 2016 – 2017 – suurimmat suosikit

Ronaldo MadridLiigamestarisuosikkien lista on lyhyt. Voitto lienee tälläkin kaudella Barcelonan, Real Madridin ja Atletico Madridin heiniä. Karua, mutta totta. Näiden kolmen seuran materiaalit ovat täysin omassa luokassaan ja rahalaari käytännössä ehtymätön. Samat kolme joukkuetta taistelevat myös voitosta Mestarien Liigassa, joten Espanjan Cupin ja La Ligan lisäksi joukkueet pelaavat hurjan määrän otteluita. Tämä antaa vedonlyöjille joihinkin peleihin erinomaisia pelikohteita kun joukkueet lepuuttavat kärkimiehiään ja suorittavat pelaajarotaatioitaan. Ei mikään joukkue ole vielä ilman pistemenetyksiä La Ligaa läpi pelannut.

Bundesliigan, Valioliigan tai Seria A:n kaltaista taistelua mestaruudesta ei nähdä. Muut ratkaisevat sitten nelossijan ja ynnä-muuta-sijat. Mielenkiintoisimmat kamppailut ja tarinat löytyvätkin todennäköisesti sarjataulukossa kahden kärjen takana. Kärkikolmikon takana tulee tietty hyviä joukkueita kuten Sevilla ja Valencia, mutta ehkä se viimeinen askel on näiden seurojen osalta ottamatta.

Yksi mainio seurattava on La Ligan maalintekijäpörssi. Kaikille jalkapallon seuraajille ovat tuttuja nimet kuten Lionel Messi, Cristiano Ronaldo ja monet muut tähdet joita La Ligassa pelaa. Mitä tekee Barcelonan upea huippukolmikko Luis Suarez, Neymar, Lionel Messi? Entä mihin yltää Gareth Bale Cristiano Ronaldon rinnalla ja mitä tekee Atletico Madridin huippukärki Antoine Griezmann. La Ligan maalikuninkuus tullaan ratkaisemaan näiden herrojen välillä.

La Liga vedonlyönti

Vedonlyöjän onneksi liigamestari ei ole ainoa veikkauskohde, vaan Espanjan futiksesta on isoilla saiteilla useita satoja kohteita auki jatkuvasti – ja livevedoissa vielä lisää.

La Liga kiinnostaa vedonlyöjiä entistä enemmän ja myös joukkueiden otteet Mestarien Liigassa ovat erityisen mielenkiinnon kohde. La Ligan otteluista on usein tarjolla useita kymmeniä, ellei jopa satoja kohteita. Otteluita riittää vedonlyöntiin hurja määrä ja sarjaan perehtyneet pelaajat pääsevät nauttimaan todellisten huippupelaajien otteista.

Onneksi La Ligassa on nähty viime aikoina mukavia yllätyksiä, yksi sellainen oli Atletico Madridin nouseminen mestariksi muutama kausi sitten. El Classico eli Barcelonan ja Real Madridin välinen ottelu on tämän liigan huikein ottelupari, mutta Real Madridin ja Atletico Madridin sekä Barcelonan ja Atleticon väliset ottelut ovat todella suosittuja betsauskohteita, näissä kun voi tälläkin kaudella käydä mitä tahansa.

Mikä parasta, vedonlyönti La Ligasta on kohteiden osalta varsin runsasta ja eri pelisivustot tarjoavat hyviä kertoimia ja mainioita pelikohteita.

Leave a Reply