Serie A fanitSerie A eli Italian liiga, on Italian ammattilaisjalkapallon ylin sarjataso. Sarja tunnetaan myös nimellä Serie A TIM teleoperaattori sponsorin nimen mukaan. Serie A:ta on pelattu jo yli 80 vuotta ja se on kokenut niin nousuja ja laskuja, värikkäitä vaiheita ja skandaaleja, kuin suuria menetyksiä ja menestyksiäkin. Ehkä juuri siksi se on todella suosittu seurattava ja vedonlyöjille tässä on kyseessä todella mielenkiintoinen liiga.

Italiassa futis tai calcio on elämää suurempaa ja siksi se herättää suuria tunteita ja sen parissa liikkuu niin rehellistä kadunmiestä kuin järjestäytynyttä rikollisuuttakin. Vuosien varrella Serie A tai sen joukkueet on sotkettu jos jonkinlaisiin selkkauksiin. Jopa suurseurat, kuten Juventus ovat sortuneet sopupeleihin, ja Milanin taustalla vaikuttanut Silvio Berlusconikaan ei ihan puhdas pulmunen ole.

Skandaalien vastapainona Italiassa fanit eli Ultrat ovat jotain ihan muuta kuin muualla. Hullaantuneet fanit järjestävät peleihin valtavia lakanoita tifoja, savuja, soihtuja lippuja, bannereita ja suuria koreografioita. Melkein yhtä innokkaita ovat myös veikkaajat, joten ei ihme että Serie A on yksi futisvedonlyöjien suosikkisarjoja.

Sarjajärjestelmä

Serie A otteluohjelma koostuu 19 kotiottelusta ja 19 vierasottelusta, eli kaikki 20 Serie A -joukkueet pelaavat 2 kertaa kaikkia muita vastaan.

Kausi pelataan kahtena yhden kierroksen pätkänä andatana ja ritornona syyskuusta toukokuuhun. Jälkipuolen ottelut pelataan täsmälleen samassa järjestyksessä kuin alkupuolenkin, vain toisen kotikentällä.

Joukkueet kaudella 2016-2017 ovat: Atalanta, Bologna, Cagliari, Chievo, Crotone, Empoli, Fiorentina, Genoa, Inter, Juventus, Lazio, Milan, Napoli, Palermo, Pescara, Roma, Sampdoria, Sassulo, Torino ja Udinese.

Koska Serie A on UEFA:n rankingin neljäntenä, saavat italialaisseurat runsaasti paikkoja Eurocupeihin. Kaksi parasta menevät suoraan Mestareiden liigan lohkovaiheeseen, kolmonen karsii. Nelonen ja vitonen pääsevät Eurooppaliigaan ja vielä kolmas Eurooppaliigapaikka tulee Italian cupin voittajalle.

Edelliset mestarit

Juventus voitti liigan 80-v juhlamestaruuden kaudella 2011 – 2012 ilman ainuttakaan tappiota. Voitto oli Juventukselle jo 28. mutta ensimmäinen 9 vuoteen. Välillä Juventus tiputettiin sopupeliskandaalissa sarjatasoa alemmas ja siltä poistettiin vuosien 2005 ja 2006 voitot. Skandaalinkäryä ilmassa? Kyllä vain.

Tästä alkoikin sitten Juventuksen dynastiakausi, sillä joukkue on voittanut nyt viisi mestaruutta putkeen ja 32. mestaruus tuli kauden 2015-2016 päätteeksi. Juventuksen 32 mestaruuden lisäksi eniten mestaruuksia on milanolaisjoukkueilla Internazionalella (18) ja Milanilla (18), sen jälkeen tulee Genoa (9), Torino (7), Bologna (7), Pro Vercelli (7), Roma (3), Lazio (2), Napoli (2), Fiorentina (2), Cagliari (1), Casale (1), Novese (1), Hellas Verona (1) ja Sampdoria (1).

Serie A 2016 – 2017 – suurimmat suosikit

Serie AEnnakkosuosikkien lista on lyhyt: Juventus.

Juventuksen mestaruuskerroin ennen kautta oli todella pieni ja vain uskomaton epäonni voisi kaataa tämän joukkueen tämän kauden mestaruustaistosta. Parhaimmat mahdollisuudet katsotaan Juventuksen haastamiseen olevan Romalla, Napolilla, AC Milanilla, Interillä, Laziolla ja Fiorentinalla, mutta oikeasti tämän kauden Serie A:ssa ei ole kuin yksi suosikki ja se on Vanha Rouva Juventus.

Maalintekijävedossa vedonlyöjällä onkin sitten visaisempi paikka. Ennakkosuosikkeja ovat Gonzalo Higuain, Edin Dzeko, Jose Callejon, Mauro Icardi, Ciro Immobile, Carlos Bacca ja muutama muu, mutta jos ehdokkaiden lista eri vedonlyöjätoimistoilla on kaksi kertaa niin pitkä kuin esimerkiksi Serie A:ssa.

Serie A vedonlyöntisivuilla

Serie A:n vetovoima on yhä tallella. Kaikki isot vedonvälittäjät tarjoavat italialaista futista kymmenien tai satojen kohteiden voimalla per yksittäinen ottelu ja livevedonlyönnissä tarjolla on jokaisesta ottelusta valtavasti betsattavaa.

Sarja jää ehkä hieman varjoon isoimpien pelaajien osalta Englannin Valioliigalle ja Espanjan La Ligalle, mutta se taistelee siitä kolmanneksi mielenkiintoisimmasta liigasta Bundesliigan ja Ranskan liigan kanssa. Jalkapalloa rakastetaan Italiassa ja italialaista futista joko rakastetaan tai vihataan Italian rajojen ulkopuolella.

Vedonlyöjille Serie A tarjoaa ihan yhtäläiset mahdollisuudet vedonlyöntiin kuin monet muut liigat. Mestaruusvedossa ei ehkä ole kuin yksi suosikki, mutta Italian liigan ottelut ovat usein varsin tapahtumarikkaita ja juuri se tarjoaa erinomaiset lähtökohdat vedonlyöntiin.

Leave a Reply