VeikkausliigaHelsingin Jalkapalloklubin mestaruusputki on nyt saatu kunnolla poikkaistua ja mennyt kausi 2016 oli ennätystasainen. Viimeisellä kierroksella useammalla joukkueella oli omat mahdollisuutensa voittaa Veikkausliiga, mutta lopulta mestaruuden vei ahvenanmaalainen IFK Mariehamn. Mestaruus oli joukkueen kautta aikojen ensimmäinen ja itse asiassa tämä oli joukkueen ensimmäinen sijoitus mitalikolmikkoon.

Suomen jalkapallossa mestaruuksia on ratkottu jo yli 100 vuotta ja Veikkausliigamuodossakin 26 kertaa. Veikkausliiga on sijalla 36 UEFA:n rankingissa, jonka perusteella jaetaan paikat eurocupeihin. Veikkausliigasta ei ole ilmaista lippua mihinkään liigaan mutta karsintoihin täältä kyllä pääsee. Mestari pääsee yrittämään Mestarien liigan karsintaan ja sijat 2.-4 pääsevät Eurooppaliigan karsintoihin.

Kotimainen Veikkausliiga yrittää kovasti tuoda omia kasvatteja maajoukkueen käyttöön ja lupaavia nuoria onkin näköpiirissä useampia. Suomifutis ei välttämättä tällä hetkellä ole maailmalla kovassa huudossa kun Hans Backe yrittää saada Huuhkajia Venäjän MM-kisoihin 2018. Veikkausliiga kiinnostaa katsojia yhä enemmän, mutta nyt tästä buumista pitäisi saada kaikki irti. Parhaiten se onnistuisi arvokisapaikalla, mutta se on helpommin sanottu kuin tehty.

Sarjajärjestelmä

Veikkausliigaa on pelattu monessa muodossa. Vähintäänkin pieniä muutoksia on tullut lähes joka vuosi. Välillä on pelattu pudotuspelejä, ylempää ja alempaa loppusarjaa, kaksinkertaista sarjaa ja kolminkertaista sarjaa.

Tätä nykyä liigassa on 12 joukkuetta, jotka pelaavat kolmesti toisiaan vastaan, eli jokainen joukkue pelaa 33 ottelua. Suurista eurooppalaisista futisliigoista poiketen kausi pelataan kesällä (huhti-lokakuussa) ymmärrettävistä syistä.

Eniten pisteitä “runkosarjassa” kerännyt voittaa ja vähiten kerännyt putoaa Ykköseen. Lisäksi toiseksi heikoin joukkue karsii Ykkösen karsijan kanssa. Kauden 2016 päätteeksi JJK nousi takaisin Veikkausliigaan ja PK-35 Vantaa putosi suoraan Ykköseen. Ykkösen toiseksi sijoittunut TPS karsi paikasta paikallisvastustaja Interin kanssa. Tällä kertaa Inter vei kaksiosaisen pudotuspelisarjan ja se nähdään myös kaudella 2017 Veikkausliigassa.

Edelliset mestarit

HJK voitti kausina 2009 – 2014 mestaruuden kuusi kertaa peräkkäin ja se onkin koko Veikkausliigan menestyksekkäin seura. Kaudella 2015 mestaruuden vei seinäjokelainen SJK ja 2016 mestaruuden nappasi kaikkien yllätykseksi IFK Mariehamn.

Vuodesta 1990 pelatun Veikkausliigan on voittanut em. joukkueiden lisäksi mm. Kuusysi, Jazz, TPV, Haka, TamU, MyPa ja Inter.

Veikkausliiga 2017 – suurimmat suosikit

HJK lähtee hakemaan nyt jälleen revanssia kahdelle edelliskaudelle. Mestarisuosikkeihin on jälleen luettava myös isoja satsauksia tekevä SJK ja ei voi myöskään unohtaa hallitsevaa mestaria, IFK Mariehamnia. Nähdäksemme myös RoPSilla on mahdollisuudet jälleen haastaa isoimmat suosikit, ihan kuten Ilveksellä ja VPS:llä jotka nousivat hienosti mitalitaisteluun.

Veikkausliiga 2017 joukkueet: IFK Mariehamn, HJK, SJK, VPS, Ilves, RoPS, KuPS, FC Lahti, PS Kemi, HIFK, FC Inter, JJK.

Maalikuninkuuden vei kaudella 2016 Roope Riski 17 maalillaan. Hän on myös vahva ehdokas voittamaan maalikuninkuuden tulevalla kaudella, mikäli ei siirry ulkomaille pelaamaan. Menneen kauden haastajat Njazi Kuqi (16), Morelos (16), Salami (14), Ions (13) ja Orgill (12) tulevat myös antamaan oman panoksensa Veikkausliigan maalipörssiin tulevana kaudella, mikäli Suomen sarjassa pysyvät.

Vedonlyöntisaiteilla

Veikkausliiga on houkutteleva ja tuottoisa liiga suomalaisille veikkaajille, sillä täällä siitä ollaan hyvin perillä ja hyviä vetovinkkejä löytää helposti. Kansainvälisillä isoilla vedonlyöntitoimistoilla taas ei välttämättä Veikkausliigaan panosteta valtavan paljon, mikä tarkoittaa että ajoittain tarjolla on räikeitä ylikertoimia – ja niitähän ei kannata jättää hakematta.

Suomalainen futis löytyy jokaiselta suomalaisia palvelevalta vedonlyöntisivulta, joten pelattavaa riittää mukavasti koko kauden. Tarjolla on paljon ottelukohtaisia vetoja, maalintekijävetoa, mestarivetoa ja paljon muuta. Vedonlyönnin kannalta Veikkausliiga osuu oivaan saumaan, suuret eurooppalaiset jalkapalloliigat ovat kesätauolla kun Veikkausliigaa tahkotaan kotimaisilla areenoilla.

Leave a Reply